Intro
Proiectul "Dimensiuni mai puțin cunoscute ale incluziunii în Sectorul de Tineret" este rezultatul unei colaborări internaționale a trei organizații ale societății civile din Europa de Est angajate în educație, asistență socială și/sau advocacy. Parteneriatul strategic este finanțat prin programul Erasmus+ al Uniunii Europene.
Organizațiile societății civile care colaborează în cadrul acestui proiect au o vastă experiență în implicarea tinerilor care trăiesc cu dizabilități în activități de învățare și dezvoltare personală implementate la nivel local și internațional. Incluziunea tinerilor care trăiesc cu dizabilități este un obiectiv orizontal principal al activității noastre zilnice, promovând Mișcarea pentru o viață independentă și dând putere acestor tineri să devină cetățeni autosustenabili și activi. Din experiența noastră de până acum, am constatat că în schemele europene de mobilitate nu se pune aproape deloc accent pe implicarea tinerilor care trăiesc cu dizabilități; conform datelor furnizate de Agenția Națională Erasmus + din Ungaria, doar 1,9% din numărul total de participanții în proiectele KA105 găduite pe teritoriul Ungariei în 2019 au fost persoane cu nevoi speciale.
Tinerii care trăiesc cu dizabilități sunt adesea lipsiți de acces la activități comunitare și mai puțin dispuși să se mobilizeze, ceea ce le afectează statutul social și stilul de viață pe termen lung. Instituțiile de învățământ încearcă să integreze acești tineri, dar succesul acestor eforturi este limitat, limitările fiind: cadrul pedagogic inflexibil, lipsa experților calificați și lipsa unui mediu lipsit de bariere și adecvat nevoilor lor. Astfel, munca pentru tineret pare a fi un instrument adecvat pentru promovarea incluziunii sociale și a cetățeniei active a persoanelor care trăiesc cu dizabilități. Cu toate acestea - după cum sugerează datele statistice disponibile - accesibilitatea schemelor de mobilitate europene și a ONG-urilor de tineret în general este limitată. De ce? Ce ar putea face părțile cheie interesate – activități de bază, serviciile pentru tineret, ONG-urile, Agențiile Naționale, factorii de decizie politică, rețelele și centrele de resurse - pentru a îmbunătăți accesibilitatea pentru tinerii cu dizabilități?
PENTRU 27 DE LUNI PROIECTUL NOSTRU ÎȘI PROPUNE:
- să găsească răspunsul la întrebarea de mai sus prin efectuarea unei cercetări empirice și formularea de recomandări de politici în domeniu
- să se concentreze pe evaluarea barierelor din infrastructurile de muncă pentru tineret existente - definirea barierelor la un nivel cât mai larg posibil
- să adune date și cunoștințe de la profesioniștii care lucrează în domeniu
ÎN TIMPUL PROIECTULUI, ÎN CELE 3 ȚĂRI PARTENERE:
- vom efectua un sondaj cu 50 de organizații de tineret per țară (cel puțin 150 de lucrători de tineret în fiecare țară) pe baza unui chestionar
- în 20 de cazuri, vom efectua interviuri aprofundate cu liderii organizațiilor de tineret selectate, pe baza rezultatelor chestionarelor și analizei documentelor organizaționale
- vom publica un raport de cercetare și propuneri de politici, pe baza rezultatelor obținute
- pe baza rezultatelor obținute, folosind produsele intelectuale create pe parcursul proiectului, vom iniția un dialog profesional cu serviciile de tineret prin conferințe și comunicare intensivă, sporind gradul de accesibilitate a serviciilor lor de tineret
CERCETARE
PE BAZA CONCEPTUALIZĂRII, VOM FOLOSI TREI TIPURI DE METODE PENTRU A CARTOGRAFIA ORGANIZAȚIILE DE TINERET DIN UNGARIA, GRECIA ȘI ROMÂNIA:
- 1) Chestionar online anonim pe survio.com bazat pe trei studii cu instrumente care măsoară aptitudinile asistenților sociali (Balázs-Földi, 2018; Cheatham és mtsai., 2015, Gregory, Noto 2012) – completat de cel puțin 150 de lucrători în domeniul tineretului
- 2) Analiza de documente în 20 de organizații de tineret pentru crearea uneia strategii de implicare a persoanelor cu dizabilități în activitățile acestora
- 3) Pe baza rezultatelor chestionarului și a analizei documentelor vom realiza interviuri, pe lângă datele analizate cu cei 20 de lideri ai organizațiilor de tineret (președinte, director executiv, director general)
În primul rând, întocmim o listă de organizații al căror grup țintă principal sunt tinerii și vom centraliza în primul rând - dar nu exclusiv – acele organizații care implementează programe E+ pentru tineret în țările noastre. În listă vom centraliza numele, numărul de telefon, adresa de e-mail și numele unei persoane de contact. Dorim să le atragem atenția acestor organizații asupra chestionarului nostru prin telefon, astfel încât să putem obține numele persoanei de contact, și să putem, în acest fel, contacta direct persoana de contact prin e-mail, sau telefonic în cazul unui număr insuficient de respondenți.
La sfârșitul sondajului, pentru partea de cercetare, va trebui să avem cel puțin 150 de chestionare completate în fiecare țară, completate de angajații organizațiilor de tineret care se încadrează în profilul căutat de noi.
Folosim prima listă formulată pentru a selecta acele 20 de organizații de tineret care vor participa la analiza documentelor. Procesul de selecție va fi aleatoriu pentru că dorim să reducem distorsiunile în timpul analizei și, de asemenea, acest proces va servi la eliminarea unor posibile părtiniri. Alegerea aleatorie se va realiza punând numele organizațiilor într-o pălărie și scoțând 20 pe care le examinăm. Ca pas final, pe baza chestionarului și analizei documentelor, alcătuim un set de întrebări pentru interviurile liderilor organizațiilor. Pregătim ca rezumat un raport narativ anonimizat despre rezultatele interviurilor.
Downloads
PARTENERIAT
Együttható a fost fondată de profesioniști din domeniul social și de tineri voluntari entuziaști în 2010 pentru a promova învățarea non-formală, serviciile comunitare inovatoare și un nou mod de gândire în tineret și asistență socială. Organizația are un birou de informare pentru tineret în districtul 4 din Budapesta și un afterschool situat în Gyöngyös. Incluziunea tinerilor care trăiesc cu dizabilități este un obiectiv important la Hatáspont Tanoda - mai mult de 20% dintre studenții înscriși trăiesc cu dizabilități, inclusiv tulburări de spectru autist. Pe lângă îndrumarea individuală și aplicarea unei pedagogii speciale, educația non-formală este o metodă cheie în dezvoltarea abilităților soft ale studenților noștri.
United Society of Balkans este un ONG non-profit în domeniul muncii pentru tineret, drepturilor omului și dialogului intercultural din Salonic, Grecia. Organizația a fost fondată în 2008 de un grup de tineri activi care au dorit să abordeze problemele sociale care îi afectează pe tinerii din Balcani și din Europa de Est. Viziunea și scopul organizației este de a promova abilitarea tinerilor, participarea la viața economică și politică, mobilitatea tinerilor, voluntariatul și drepturile omului.
Nevo Parudimos este o organizație apolitică non-profit care a fost înființată de un grup de profesori, activiști romi și studenți romi din județul Caraș-Severin, în sud-vestul României, în anul 2008. Scopul asociației Nevo Parudimos este de a reduce diferențe sociale, economice, educaționale și culturale în societate. Organizația este recunoscută în proiectele de incluziune a persoanelor defavorizate și a romilor. Nevo Parudimos este primul ONG care promovează în România principiile CLLD și abordarea de jos în sus în planificarea și dezvoltarea programelor de dezvoltare locală și de 4 ani face lobby și sprijină comunitatea locală pentru a fi parteneri egali în procesul de luare a deciziilor la nivel local.
Downloads
Research reports and Policy Recommendations
Research Plan - language: English
Research Report - Greece - language: Greek
Research Report - Greece - language: English
Research report on Hungary - Quantitative - language: Hungarian
Research report on Hungary - Quantitative - language: English
Research report on Hungary - Qualitative - language: Hungarian
Research report on Hungary - Qualitative - language: English
Research report on Romania - Quantitative - language: Romanian
Research report on Romania - Quantitative - language: English
Research report on Romania - Focus Groups - language: English
Research report on Romania - document Analysis - language: English
Research report on Romania - Interview report - language: English
Policy Recommendations - Greece - language: English
Policy Recommendations - Greece - language: Greek
Policy Recommendations - Hungary - language: Hungarian
Policy Recommendations - Hungary - language: English
Policy Recommendations - Romania - language: English
Policy Recommendations - Romania - language: Romanian
NE POȚI CONTACTA
Ai întrebări? Ne poți contacta oricând!
Coordonatorii naționali ai proiectului:
Melinda Nagy-Szentpétery, Együttható Egyesület, Hungary, info@egyutthato.eu
Yannis Tsilsou, United Society of Balkans, Greece, info@usbngo.gr
Büşra Akdoğan, Nevo Parudimos, Romania, nevoparudimos@yahoo.com
Elements
Text
This is bold and this is strong. This is italic and this is emphasized.
This is superscript text and this is subscript text.
This is underlined and this is code: for (;;) { ... }
. Finally, this is a link.
Heading Level 2
Heading Level 3
Heading Level 4
Heading Level 5
Heading Level 6
Blockquote
Fringilla nisl. Donec accumsan interdum nisi, quis tincidunt felis sagittis eget tempus euismod. Vestibulum ante ipsum primis in faucibus vestibulum. Blandit adipiscing eu felis iaculis volutpat ac adipiscing accumsan faucibus. Vestibulum ante ipsum primis in faucibus lorem ipsum dolor sit amet nullam adipiscing eu felis.
Preformatted
i = 0;
while (!deck.isInOrder()) {
print 'Iteration ' + i;
deck.shuffle();
i++;
}
print 'It took ' + i + ' iterations to sort the deck.';
Lists
Unordered
- Dolor pulvinar etiam.
- Sagittis adipiscing.
- Felis enim feugiat.
Alternate
- Dolor pulvinar etiam.
- Sagittis adipiscing.
- Felis enim feugiat.
Ordered
- Dolor pulvinar etiam.
- Etiam vel felis viverra.
- Felis enim feugiat.
- Dolor pulvinar etiam.
- Etiam vel felis lorem.
- Felis enim et feugiat.
Icons
Actions
Table
Default
Name |
Description |
Price |
Item One |
Ante turpis integer aliquet porttitor. |
29.99 |
Item Two |
Vis ac commodo adipiscing arcu aliquet. |
19.99 |
Item Three |
Morbi faucibus arcu accumsan lorem. |
29.99 |
Item Four |
Vitae integer tempus condimentum. |
19.99 |
Item Five |
Ante turpis integer aliquet porttitor. |
29.99 |
|
100.00 |
Alternate
Name |
Description |
Price |
Item One |
Ante turpis integer aliquet porttitor. |
29.99 |
Item Two |
Vis ac commodo adipiscing arcu aliquet. |
19.99 |
Item Three |
Morbi faucibus arcu accumsan lorem. |
29.99 |
Item Four |
Vitae integer tempus condimentum. |
19.99 |
Item Five |
Ante turpis integer aliquet porttitor. |
29.99 |
|
100.00 |