Cut Together

 

A Cut Together projektet hosszas előkészületek után 2012. októberben indítottuk el. A projekt alapvető célja az volt, hogy 16-20 év közötti fiatalok számára lehetőséget biztosítson kreativitásuk fejlesztésére, valamint a számukra fontos témák, kérdések, ötleteik megismertetésére kisfilmek készítésén keresztül.

A 2012. október 21-én indult hétvégi alkalmak során egészen 2013. január végéig a 10 fiatalból álló csoport heti rendszerességgel találkozott az egyesület klubhelységben. Az alkalmak során a résztvevők előre kidolgozott tematika mentén két filmes szakember és az egyesület két munkatársa vezetésével elsajátították az alapvető forgatási és interjúkészítési technikákat, majd a megszerzett ismeretek és kompetenciák segítségével közösen megalkották saját kisfilmjeiket.

A projekt első szakaszában 3 csoportintegrációs alkalomra került sor, melyet az egyesület elnöke és a projekt vezetője tartottak. A csoportintegrációs alkalmak tökéletes eszközbek bizonyultak arra, hogy a csoport tagjai jobban megismerjék egymást és kialakuljon az a légkör, ami a későbbi közös hatékony munkához feltétlenül szükséges volt.

Ezt követően novemberben elmentünk egy közös kirándulásra együtt, majd elkezdtük a legfontosabb filmkészítéssel kapcsolatos fogalmak megismerését a filmes szakemberek vezetésével. Novemberben két alkalmon keresztül az elméleti alapvetéssel foglalkoztunk, majd a kisfilmek készítésére két kisebb „stábot” állítottunk fel, akik a saját ötleteik alapján elkezdték előkészíteni a forgatókönyveket.

Egész decemberben a kisfilmek forgatása volt a munka középpontjában, melynek eredményeként két kisfilm született meg: az egyik kisfilm címe „Hol jár az eszem?” és abba a világba vezet be minket ami legtöbbünknek csak a képzeletében él, a másik pedig „Mihaszna kölkök” címmel egy görbe tükör arról, hogy milyenek is mostanában a fiatalok, milyennek látják őket mások, illetve ők mit gondolnak erről.

A januári alkalmak során a forgatás véglegesítésével és a filmek vágásával foglalkoztunk. A résztvevők megtanulták, hogy hogyan lehet megvágni a nyersanyagokat és milyen technikával lehet a filmeket „nézhetővé” varázsolni.

A csoportfoglalkozásokat 2013. január 26-án fejeztük be. Az utolsó alkalommal mivel minden résztvevő aktívan részt vett a foglalkozások során, mindenki kapott ajándékba az egyesület és a projekt logójával ellátott pólót, valamint egy digitális Nikon fényképezőgépet.

A projekt során készített kisfilmeket a magyarhangya csapata vetítette budapesti mozikban.

 

A projektet Gál Dani vezette.

Képzők,trénerek a projektben: Gál Dani, Szentpétery Elemér, Pápai Gergely, Márkus Anna

Képek a programról >>> itt

Kisfilmek elérhetőek az Együttható youtube csatornáján

Trailer >>> cut together