Megvalósult programok

Ride the wings of imagination

A Ride the wings of imagination című projektünk július 1. és 8. között zajlott le Zebegényben.

Battle of opinions

A projekt 2012 október és december között valósult meg. A programban romániai és magyar fiatalok vettek részt, akik a tréningek, a virtuális kampányidőszak és az értékelő találkozók során nem formális pedagógiai módszereken keresztül tanultak az aktív állampolgárságról, és érzékenyítő foglalkozások keretében beszélgettek, olyan társadalmi problémákról, mint a környezetvédelem, vagy a roma lakosság helyzete Európában.

Point of view

Point of view (Nézőpont) című programunkat 2012 májusától 2012 decemberéig valósítottuk meg a Motiváció Alapítvánnyal szoros együttműködésben, a Fiatalok Lendületben Program keretében az Európai Unió támogatásával.

Guardians of Europe

A Guardians of Europe című ifjúsági programunkat július 21. és 28. között tartottuk meg magyar, cseh, lengyel és román fiatalok részvételével, akik együtt eredtek közös történelmi örökségünk nyomába a közép-európai kapcsolatok jelképeként ismert Visegrádon.

Hitchhikers’ Guide to the Internet

Augusztus 3. és 8. között zajlott le Hitchhikers’ Guide to the Internet című tréningünk az előző évből már ismerős helyszínen, Zebegényben. A résztvevők Magyarországról, Csehországból, Hollandiából, Lengyelországból, Lettországból, Litvániából és Olaszországból érkező ifjúsági szakemberek, önkéntesek voltak, akik egy héten keresztül ismerkedtek az Egyesület még elsőként megvalósuló programján feldolgozott témával, a biztonságos internethasználattal.

Kárpát-medence Lovasai

A Kárpát-medence Lovasai című teheséggondozó táborunkat november 8. és 11. között rendeztük meg Aggtelken, belföldi és határon túli magyar fiatalok részvételével. Az eseményt a Nemzeti Teheség Program keretében az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatta.

Live and Learn

Az Erasmus+ keretében valósítottuk meg Live and Learn című csereprogramunkat, ahol a fiatalok munkanélkülisége, illetve munkaerő-piaci elhelyezkedési esélyeinek javításával foglalkoztunk.

Change your attitude

A „Change your attitude” című program általános célja a fogyatékos fiatalok társadalmi integrációjának, aktív társadalmi szerepvállalásának elősegítése volt, az Önálló Életvitel Mozgalom filozófiáján alapuló képzés és képességfejlesztő tréningen keresztül.
A program célja volt továbbá, hogy a bevont srésztvevők képesek legyenek továbbvinni, átadni az egy hetes, intenzív tréningen tanultakat, saját környezetükben új, ugyanakkor e program témájához kapcsolódó tevékenységeket valósítsanak meg 2016 márciusa és áprilisa között.

Surf Safe! The exchange

2016. április 20 és 28. között, 6 országból összesen 36 fő, 16 és 21 év közötti résztvevő bevonásával valósíottuk meg meg Surf Safe – The exchange című csere programunkat, melynek témája a biztonságos internethasználat volt.