Everyone is an artist - Art-Bilities

Ennek a hosszú távú, 2016. december 1. és 2018. december 31. között futó projektnek célja, hogy segítse a fogyatékossággal élő és mozgássérült emberek integrációját, valamint felhívja erre ép társaik figyelmét. Fontosnak tartjuk tudatosítani különbözőségeiket és az ezzel kapcsolatos ismeretterjesztést, valamint a kirekesztett helyzetben lévők képessé tételét, és az ehhez szükséges, társadalmi részvételre alkalmas helyek létrehozását.

A projektbe bevont öt partner először helyi programokat valósít meg saját közösségeikben, amelyekben olyan művészeti eszközöket használnak, mint például a fotóművészet, színház, tánc, zene, land art, majd ugyanezekben a témákban szerveznek fesztiválokat, kiállításokat. Az együttműködés során több találkozón is részt veszünk, majd az egész projektidőszakot egy Magyarországon megrendezésre kerülő konferenciával zárjuk.

A projektidőszak alatt készülni fog egy honlap, ahol a jó gyakorlatokat oszthatjuk meg, egy projektet bemutató videó, különböző szóróanyagok és egy több száz oldalas kézikönyv is.

Partnerek:

Rey Ardid (Spanyolország)

TRAMES (Olaszország)

SAPAME (Spanyolország)

ARCCS (Portugália)

Együttható Egyesület (Magyarország)