Otthon a Természetben Konferencia

25.07.2016, 13.30 – 19.00

Budapest, Help2StartUp Rendezvényközpont

Sikeresen lezajlott a szervezetünk által megrendezett ’Otthon a természetben’ elnevezésű konferencia, amelyet az ’At home with Nature’ nemzetközi projekt keretein belül tartottunk július 25-én.  A programon az öt meghívott előadó mellett 20 érdeklődő vett részt.

A konferencia témája – kapcsolódóan a két éves projekthez – az öko-építészet és öko-kertészet, azon belül is a közösségi kertészet volt.  Elsőként Szentpétery Elemér, szervezetünk elnöke mutatta be a partnerségi projekt céljait, eddig megvalósult programelemeit és eredményeit, amelyet a két külföldi, litván és török partner skype bemutatkozása követett. A program következő részében két olyan építkezési technikát mutattak meg az előadók, amelyek itthon, és a nagyvilágban egyaránt honosak.

Buzás Miklós a vályogházak fenntarthatóságáról mesélt, azon belül is sok hasznos technikai fogást megismerhettünk arról, hogyan őrizzük meg a régebben épült házakat.

Révész Gabriella a Magyar Szalmaépítők Egyesületétől a hazai megvalósult szalmabála házak példáján keresztül mutatta be az öko-építészetben igen elterjedt és közkedvelt építkezési stílust.

A program második részében a közösségi kertekre helyeződött a hangsúly. Gyulavári Béla a közösségi kertek kialakítását és gondozását ismertette, szintén megvalósult hazai, főleg vidéki példákon keresztül.

A konferencia zárásaként egy kerekasztal beszélgetés során Elemér a városi közösségi kertekről beszélgetett  három meghívottal, amelybe a közönség is becsatlakozott. 

Képek az eseményről: ITT.