A projekt bemutatása

AT HOME WITH NATURE

projekt három ország (Litvánia, Törökország és Magyarország) felnőttképző szakemberei számára ad lehetőséget, hogy megosszák tapasztalataikat és egy új ökobarát eszközt – pedagógiai anyagot- hozzanak létre alacsonyan képzett felnőttek számára.  Ez az eszköz a legjobb nem-formális oktatási gyakorlatokat és példákat tartalmazza az öko-építészet és öko-kertészet témakörében. Ezen felül egy gyakorlati videót is készítenek a szakértők javaslataival és felnőttek benyomásairól.

A módszerek tevékenységei, amelyeket a tanulmány előkészítése során gyűjtenek, több mint 180 résztvevő által lesznek tesztelve, többek között a partnerszervezetek résztvevői, más szervezetek képviselői, öko-vállalkozások alkalmazottjai, intézmények, tréning cégek és helyi közösségek által. A résztvevők a projekt során alaposabb ismeretet szerezhetnek más kultúrákról, ami megmutatja a nem-formális tanulás fontosságát is a különböző szervezetek számára. Sőt, mi több, növeli a részvételt és a résztvevők bevonását a helyi közösségen belül, valamint a partnerszervezeteken belül kialakul egy szakmai környezet, és a szervezetek tagjainak szakmai kompetenciái is fejlődnek.

A projekt után a szervezetek a mindennapi munkájuk során alkalmazni is fogják a kifejlesztett pedagógiai módszert, illetve a pedagógiai anyagot bemutatják szakiskoláknak, tréning központoknak, felnőttekkel foglalkozó szervezeteknek és a nem formális oktatással foglalkozók számára egyaránt. A partnerek anyanyelvén íródott cikkek és multiplikáló események fogják terjeszteni a projekt eredményeit, amelyek biztosítják az újszerű, öko-barát módszert, és amelyet más szervezetek is használni fognak.

Eddig mindhárom tervezett találkozó megvalósult: 2015 februárjában Litvániában,  augusztus elején Törökországban, 2016 tavaszán pedig Budapesten. A több nyelvű pedagógiai anyag is készülőben van.

A magyarországi tevékenységekről szóló összefoglaló ITT olvasható.