Pinata készítő workshop a RYEY tréning keretében

Idén januárban és júniusban szervezetünk résztvevőket küldött a Romániában megszervezett és az Erasmus + keretében megvalósuló Roma Youth European Youth  képzésre. A negyedik alkalommal megrendezett tréningen Európa több országából jövő résztvevők tapasztalt szakemberektől tanulva megismerkedhettek a 9 lépésből álló útmutatóval, és azzal, hogy segítségével hogyan támogathatják a roma fiatalok beilleszkedését a mindennapi életbe.

Az ott végzett munka után visszatérve Romániából a megtanult módszereket felhasználva csapatunkkal egy pár alkalomból álló foglalkozást szerveztünk helyi roma fiatalok számára.

   

A fiatalok általában természetüknél fogva kíváncsiak és készek tanulni valami új és érdekes dolgot, amikor valaki  tanítani szeretné őket.

Nincs annyi érdekes dolog, ami letudja kötni a gyerekek figyelmét, de a hazai pinata készítő Horváth Liviával és munkatársainkkal sikerült pár órára lefoglalni a figyelmüket.

Mindannyian nagyon izgatottak voltak, hogy részt vehessenek a Pinata készítésében. A workshopok során sokszor kihívás volt számunkra mindenkire odafigyelnünk és a két foglalkozás alkalmával eljussunk oda, hogy mindenki befejezhesse az első alalommal elkezdett Pinata-ját.

   

Ez a nyár egyik legviccesebb és legkreatívabb tapasztalata volt csapatunk számára, és készen állunk arra, hogy újra megismételjük.