Önkénteseket keresünk tanoda programunkba!

Ha szeretnél segíteni, 16-25 év közötti vagy és szívesen fordítanád szabadidődet, tudásodat a tanodába járó hátrányos helyzetű gyerekek javára, gyere hozzánk önkéntesnek!

Az önkéntes munka egy képzéssel indul, ezt követően te döntöd el, hogy mikor és mit vállalsz! A képzés ideje: 2017.06.26-06.30. minden nap 16:00 -19:30-ig.

Önkéntes képzés a Hatáspont Tanodában (Gyöngyös)

Bővebb információ a tanodáról >>> itt!

Miért?

A tanodába 7-18 év közötti gyerekek, fiatalok járnak. Nekik és nekünk is fontos, hogy a szabadidejüket hasznos, értelmes elfoglaltságokkal töltsék el nálunk, egy igényes környezetben.

Azonban ezt nem mindig tudjuk saját erőből megoldani, ezért szükségünk van önkéntesekre, akik szívesen vállalnának szabadidejükben különböző feladatokat. 

Mire gondoltunk?

Elvégzel nálunk egy felkészítő képzést, ami segít eldönteni, hogy mihez van kedved.

Lehet nálunk foglalkozásokat tartani, ha van egy érdekes hobbid, amit megosztanál másokkal, vagy jó vagy matekból és korrepetálnál másokat, de segíthetsz a tanodás rendezvények lebonyolításában is, pl. teremberendezéssel, szendvicskészítéssel, stb.

Kiknek?

-16-25 év közötti fiatalokat várunk, mivel elsősorban kortárssegítésre gondoltunk, 

- az előítélet-mentes gondolkodás fontos számunkra,

- az önállóság és kezdeményezőképesség elvárás, vagyis legyél képes megtalálni a munkát!

Mit kapsz cserébe?

IKSZ - vagyis iskolai közösségi szolgálat, ha elvégzed a képzést és vállalsz egy feladatot, mi segítünk abban, hogy megszerezd az érettségihez szükséges önkéntes órákat.

Képzés - célja egy általános önismereti, személyiségfejlesztő munka, amitől nagyobb lesz az önbizalmad, tisztában leszel az erősségeiddel, javítja a kommunikációs képességedet, és ha beírod az önéletrajzodba, majd a munkáltatók is jó szemmel fogják nézni.

Gyakorlat - ha valamilyen BA/MA képzésre jársz, ami szociális, pszichológiai, társadalomtudományi vagy pedagógia területhez kötődik, de úgy érzed, hogy még több gyakorlati tudást szereznél, vagy nincs hol letöltened a nagy gyakorlatot, nálunk a helyed!

Mikor indul?

A képzés június 26-30 között valósul meg, minden nap 16:00-19:30 között.

Hogyan lehet jelentkezni?

E-mailben hataspont.tanoda@gmail.com – vagy facebookon üzenetben júnis 15-ig! Arra kérünk, hogy add meg nekünk neved, telefonos elérhetőséged, jelentkezési motivációd (ha önéletrajzot is kapunk hozzá még jobb) és keresni fogunk.

tanoda efop önkéntes