Megjelent a 'Fix fix fix' c. tréningen készült könyv!

2015. november 21-28. között tartották meg a “Fix Fix Fix — Project Mechanics in the Garage” elnevezésű nemzetközi tréninget Zamosc-ban, Lengyelországban, amelynek fő témája a projektekben megjelenő problémák kezelési lehetőségei, és projektkoordinátorok témában való tapasztalatcseréje volt. A tréning célja többek között, hogy ösztönözze a fiatal projektkoordinátorokat és szervezőket a projekteken felmerülő problémák kezelésére, a lehetséges hasznos megoldások elsajátítására, illetve ezek egymás közötti megosztására.

A programon 10 országból 23 nemzetközi projektkoordinátor, nem-formális oktatási szakember és ifjúsági munkás vett részt, ahol közösen hozták létre a projekt végeredményét, a következő könyvet:

FIX FIX FIX - PROJECT MECHANIS IN GARAGE 

A tréning és így a könyv koncepciója a főszervező ‘Zamojskie Voluntary Service Center’ egy előző projektjén született. Tapasztalataik azt mutatták, hogy a koordinátorok és trénerek/facilitátorok gyakran beszélnek a felmerülő problémákról, de ritkán fókuszálnak a megoldásra, vagy esetleg megelőző lépéseket sem tesznek az egyes szituációk kivédésére.  A könyv olyan témákkal foglalkozik, mint például a projektek alatt felmerülő nehézségek, a kiváltó okok keresése, illetve javaslatok arra, hogy milyen elkerülő vagy megoldást jelentő lépések vezethetnek eredményre.

A könyv tartalmát a résztvevő szakemberek csoportfoglalkozásokon, és egy úgynevezett ’open space’ gyakorlat során állították össze. 

A projektről több info-t ITT találtok.