Let me tell you a story - Whisper of exile Előkészítő találkozó

Január 14 és 16 között a "Let me tell you a story - Whisper of Exile" ificsere előkészítő találkozóján vett részt a magyar csapat két bátor tagja, ahol a többi résztvevő csoporttal közösen fixálták az esemény részleteit. Így 31-től már teljes gőzzel mehet a projekt. Aminek témája a Lengyelországból Szibériába deportáltak élete.

A ‘Let me tell you a story - Whisper of exile’ elnevezésű ifjúsági csereprogram az előző években megrendezett történelmi témájú programok következő fejezete. A II. világháború túlélőivel és volt partizánokkal készült interjúk után a következő csere témája a Szibériába hurcolt európaiak köré fog fűződni: a résztvevők olyan túlélőkkel találkozhatnak, és készíthetnek interjút, akik a II. világháború után Szibériába száműztek, de túlélték, és szerencsésen hazajöttek onnan. A program során olyan nem-formális tanulási módszerekkel dolgozhatják fel a témát a résztvevők, mint például World Café, interkulturális szimuláció, csoportos beszélgetések, workshopok, brainstorming, interjúkészítés stb.

A cserén 18-30 év közötti fiatalok vesznek részt Magyarországról, Romániából, Ciprusról, Csehországból és Lengyelországból, minden csapat 5 + főből fog állni.

Főszervező: HEureka Generator Association