Theater Creators


A csoport egy korábbi, 2014 nyarán Cegléden megvalósított ifjúsági csere után jött létre, melynek címe a „Theater for Inclusion” volt.   Ez a jó tapasztalat inspirált minket arra, hogy egy  olyan csoportot hozzunk létre, akik motiváltak a színházi módszerek (pl.: dráma, improvizáció, LARP) továbbadásában, és új projektek megvalósításában, amelyek hozzájárulnak a fiatalok kompetenciafejlesztéséhez. Programjaink (nem csak) hátrányos helyzetű, kevesebb lehetőségekkel rendelkező fiataloknak szólnak, akikkel közösen vesszük fel a harcot a diszkrimináció ellen, hogy egyenlő esélyeik lehessenek a helyi közösségekben. Hisszük, hogy a színház eszközeivel céljaink megvalósulhatnak.

Célunk olyan módszereket felfedezni, elsajátítani, kifejleszteni és tovább adni, amelyek a színházi eszköztár elemeit használva járul hozzá a fiatalok non-formális tanulásához. Ezekkel a módszerekkel sokkal hatékonyabban tudjuk rávenni őket egy-egy komolyabb, őket érintő témáról, esetleg problémáról való gondolkodásra és megoldások keresésére. Olyan projekteket szeretnék létrehozni fiatalok és ifjúsági munkások részére – a színházi eszköztár segítségével- melyek később segítséget nyújthatnak mindennapi életükben és munkájukban.

Csapatunk tagjai között többek között fiatal kulturális menedzserek, gimnáziumi tanárok vannak. Legtöbbünk több éves tapasztalattal rendelkezik ifjúsági cserék szervezésében, Youth in Action- programok terén, valamint nagy gyakorlatunk van a fiatalokkal való foglalkozásokban.  
Háttérszervezetünk a budapesti székhelyű  Együttható Egyesület (Association Co-efficient).

Honlapjuk: www.theatercreators.wordpress.com