I will find you - Contact Making Seminar Lengyelországban

Erasmus+ ’Contact Making Seminar’,

2017.10.22-26.

Motycz Lesny, Lengyelország

 

A projekt célja, hogy a résztvevő szervezetek nemzetközi lehetőségei növekedjenek új partnerségek kialakításával és ezáltal még több új projekt jöhessen létre. A workshopok során a részt vevő ifjúsági szakemberek/ifjúságsegítők/önkéntesek új nem-formális oktatási eszközöket sajátíthatnak el, valamint megoszthatják saját tapasztalatukat is. A szeminárium után nem csak nemzetközi, de helyi szinten is új programok kialakítására van lehetőségük a szervezet képviselőinek, és még több új fiatalt tudnak majd bevonni programjaikba, fókuszálva arra, hogy esélyt adjanak a hátrányos helyzetűeknek is.

A program során nem csak workshopokat tartanak, de lehetőség van helyi szervezeteket meglátogatni, ami jó tapasztalat lehet a szakemberek számára. A projekt hosszú távú célja, hogy minél több minőségi program valósulhasson meg szerte Európában és segítse ebben a partnerként bevont szervezetek munkáját.

A projekt célkitűzései és eredményei mind összhangban vannak az Erasmus+ Program céljaival is, úgy mint hátrányos helyzetű fiatalok bevonása; sokféleség támogatás; a kultúrák közötti párbeszéd elősegítése; a tolerancia és emberi jogok tiszteletének hirdetése.

 

A projekt alatt használt fő módszer az úgy nevezett „Open Space”, ami időt és helyet kínál a benne részt vevők számára, hogy saját ötleteiket megoszthassák a többiekkel, és kis csoportokban továbbgondolhassák, megtervezhessék azokat. A közös ötletelés alatt számos projektötlet/projektkezdeményezés továbbfejlődhet, és új ötletekkel bővülhet. A módszer rendkívül hatékony tud lenni, ha motivált felek is becsatlakoznak a tervezésbe, és számos új partnerség születhet a beszélgetés alatt.

 

A szeminárium főszervezője a helyi Happy Childhood Foundation és az Association HEureka Generator volt,  partnerként pedig a következő szervezetek vettek részt a projektben: Asociacija Apkabink Európa (Litvánia), Asociatia Hair Redivivus Buzau (Románia), Marty for You (Szlovákia), See why (Ciprus), NGO Youth Club Active (Észtország), Diabetes, prediabetes and metabolic syndrom (Bulgária), Anazitites Theatrou (Görögország), JASMA (Lettország), Razvojna udruga Ludbreg (Horvátország), Brno for you (Csehország) és Együttható Egyesület (Magyarország).

További információ: ITT