SprayCan Ifjúsági csere

SPRAYCAN – The Power of Street Art II.

A csereprogram időpontja: 2018. március 19-29.

Helyszíne: Mátra-Sástó Kemping (4 ágyas szobákban) https://matrakemping.hu/hu/

A programba 4 fő 15-20 éves fiatalt várunk, akik nyitottak és érdeklődőek a program témájára – a hátrányos helyzetű fiatalok elsőbbséget élveznek a jelentkezésnél.
A program munkanyelve angol lesz, így alapszintű angoltudás szükséges a részvételhez!

A csereprogram fő célkitűzése, hogy a fiatalokat aktív részvételre és a társadalmi jelenségek értékelésére, ezekkel kapcsolatos építő üzenetek megfogalmazására ösztönözze az utacművészet, ezen belül is a graffiti eszközével. Ezt a módszert arra fogják használni, hogy az aktív állampolgársággal, a társadalmat érintő problémákkal kapcsolatos üzeneteket a nagyközönséggel is megosszák.
A résztvevőknek olyan témájú foglalkozásokon fognak részt venni a program során, mint például ’Aktív állampolgárság’, ’Emberi jogok’, ’Oxfordi vita’, az elkészítendő graffitik üzenetének kidolgozása stb. A graffiti alkotásokat a gyöngyösi HatásPont Tanodánk falán illetve a Gyöngyösi Polgármesteri Hivatal által biztosított falfeületeken fogják elkészíteni. A képzett szakemberek által vezetett foglalkozásokon és a nemzetközi közegben való folyamatos és aktív munka hozzájárul a fiatalok önfejlejlesztéséhez, általános és angol nyelvi kommunikációjához, szociális készségeik fejlesztéséhez, kulturális indentitásuk fejlesztéséhez, de elsősorban a képessétételükhöz, hogy aktív állampolgárrá váljanak.
 A program során 1 napot Egerben is töltünk városnézéssel, kulturális programokkal és 3 napot Gyöngyösön a megtervezett graffitik felfestésével. A program benntlakásos és a nappali programsávban kötelező részvételt igényel.

Jelentkezni a következő online jelentkezési lap kitöltésével lehet: https://goo.gl/forms/HkI969x7Ra5ga3zN2

További információkat  info@egyutthato.eu,  +3617972654 elérhetőségeken kaphatnak. A projekt korábban mevalósított első kiadásának videóját itt tekinthetik meg: https://www.youtube.com/watch?v=lZfkhki0q9g

 

ifjúsági cserék Erasmus+ HatásPont graffiti ifjúság erasmus +