Hamarosan indul „Change your Attitude” című tréningünk

A program általános célja a fogyatékos fiatalok társadalmi integrációjának, aktív társadalmi szerepvállalásának fejlesztése az Önálló Életvitel Mozgalom filozófiáján alapuló képzés és képességfejlesztő tréningen keresztül.

Célunk továbbá, hogy a tevékenység során a bevont személyek képesek legyenek továbbvinni, átadni a tanultakat, saját környezetükben, új, ugyanakkor e program témájához kapcsolódó tevékenységeket (önsegítő csoportok, érzékenyítő csoportok, érdekvédelmi, civil kezdeményezéseket) valósítsanak meg a későbbiekben.

A tréninget a nem-formális pedagógia elveinek megfelelően, a tapasztalati tanulásra alapozva építettük fel, az alkalmazott módszerek: integrációs gyakorlatok,egyéni és csoportfeladatok, szimuláció, intézménylátogatás, oxford-i vita, world café, open space, önismeret, művészetterápia.

A projekt eredményeként a képzett ifjúságsegítők még a projektidőszakban, helyi közösségükben follow-up eseményeket szerveznek, alkalmassá válnak a módszerek alkalmazására és helyi, fogyatékos fiatalok közösségfejlesztésére.

A tréninget 2016. február 22 és március 1 között Gánton, Magyarországon valósítjuk meg

24 ifjúságsegítő/önkéntes részvételével, melyből legalább 13 fogyatékossággal él. A nemzetközi tréningen észt, román, lengyel, portugál, cseh és magyar 18 és 35 év közötti fiatalok vesznek részt, országonként 4 fő, akik közül legalább 2 fogyatékossággal élő.

A program helyszíne a Fecske Palota lesz, ami minden tekintetben megfelel a fizikai akadálymentesítés feltételeinek. A program során szervezetünk két képezett személyi segítőt biztosít a projekt keretében, akik az azt igénylő fogyatékossággal élő fiatalokat segítik a mindennapi munkában az Önálló Életvitel szellemiségének megfelelően. A közlekedést speciálisan átalakított, kerekes székesek szállítására alkalmas gépjárművek igénybevételével valósítjuk meg.

A program infopack-ja itt érhető el.

Az Önálló Életvitel Mozgalommal kapcsolatos handout itt érhető el.