EUJam

Eurodesk Tavaszi képzési szakasz, 2018

Együttható Egyesület, KMR

EUJAM az Újpesti Károlyi István Általános Iskola és Gimnáziumban

2018.06.14.

Egyesületünk 2018. június 14-én reggel 9:30-tól délután 15.30-ig tartott képzést az újpesti iskola tanulói számára a Támaszpont Mopka közreműködésével. Az eseményen a gimnázium két 9.-es, két 10.-es és egy 11.-es osztálya vett részt.  Mivel szervezetünk ifi irodája nem megfelelő helyszín egy 5 főnél nagyobb csoportfoglalkozás megtartására, ezért léptünk kapcsolatba a helyi intézménnyel, és alakítottuk ki a rendhagyó képzési programot a résztvevői létszámhoz igazodva.  

A képzés három részből állt: egy rövid köszöntő után a diákok World Café-n vehettek részt ahol a következő témákról kaptak tájékoztatást, és beszélgethettek az asztalfelelősökkel: általános Erasmus+, mobilitási és Eurodesk információk; hazai ificserék (egy megvalósult és egy közel jövőben megvalósuló program); küldő programok (két külföldön megvalósult ificsere bemutatása), EVS.

A második programrészben az osztályok különböző állomásokat teljesíthettek egy személyre szabott útlevél elkészítése után: EU-kvíz; Activity – mobilitási programokhoz fűződő szavakkal; Energisers – betekintés az ificserék világába, illetve bemutatkozott HERE we are elnevezésű csoportunk, akik egy KA2-es ifjúsági kezdeményezést mutattak be.

A harmadik részben pedig az említett HERE csapat tartott érzékenyítő foglalkozást, ugyanis a csoport fogyatékossággal élő fiatalokból áll, és azon kívül, hogy bemutatták a projektjüket, a diákok testközelből is megtapasztalhatták, hogy milyen kihívásokkal néz szembe egy mozgássérült. vagy más fogyatékossággal élő mai fiatal. Az érzékenyítésen részt vettek a portugál projektpartnerink is, ugyanis pont ebben az időszakban tartották a projektzáró utolsó transznacionális találkozójukat.

A lezárásban az útlevelüket leadó fiatalok közül 5 db (E+, Eurodesk és egyesületünk logójával ellátott) powerbankot sorsoltunk ki.

A projekt lebonyolításában egyesületünk minden tagja részt vett, ezen kívül segítségünkre volt két önkéntesünk, olasz EVS önkéntesünk, illetve a Támaszpont Mopka-tól a régiós koordinátor és a két német és török EVS önkéntesük.

További képek ITT