Gate of Dreams

Ifjúsági csereprogram

Motycz Leśny, Lengyelország

2017. július 31-augusztus 8.

A csereprogram fő eszköze az élő szerepjáték lesz, amellyel a résztvevő országok hagyományos meséit szeretnénk bemutatni, keresve az európai mesékben lévő hasonló üzeneteket, így terjesztve azt a helyi közösségeinkben.

Az élő szerepjáték, azaz LARP (Live Action Role-Playing) egy drámai játékhoz hasonlít, ahol a játékosok megkapják szerepeiket, míg a forgatókönyvet egy játékmester felügyeli. A forgatókönyv csupán egy kiindulópont, mivel a cselekményt a játékosok fogják megalkotni közös döntés és megegyezés alapján. Minden játékos megkapja a személyes karakteréhez illő információkat, beleértve mások különböző karaktereit és személyes céljait, így a játokosok ezen információk alapján improvizálnak és alakítják a történetet.

A programon használt további módszerek: integrációs játékok, nyelvi animáció, interkulturális kommunikációs műhely, interkulturális est, város játék, reflexiós csoportok, értékelés.

 

Résztvevők száma: 5 fő + 1 csoportvezető/ország

Életkor: 18-25 év

Több info: ITT

Jelentkezési lap: ITT

Jelentkezési határidő: 2017. június 30.

Részvételi díj: 5.000 Ft

Egyéb költségek: Az utazást (180€-ig), étkezést, szállást és szükséges eszközök biztosítását az Erasmus+ Program fedezi.