Flowers, bees and other taboos in sex education

Időpont: október 22-október 30

Helyszín: Mátra, Sástó

Jelentkező életkora: Az ifjúsági cserére 18-26 éves korig várjuk a téma iránt aktívan érdeklődők jelentkezését!

Jelentkezési határidő: 2018.10.10

Jelentkezési lap, és információs csomag a bejegyzés végén!

A program során a szexualitást, mint társadalmi jelenséget járjuk körül a résztvevő személyek aktív véleményformálásával, hogy a témák megvitatásával egészségesebb, kiegyensúlyozottabb szexuális önkifejezést tegyünk lehetővé.

Miért fontos? Hátrányos helyzetű gyerekek, fiatalok körében végzett saját kutatásunk eredményei azt mutatták, hogy a szexualitással kapcsolatos információ hiány, a generációkon át öröklődő tabuk, és titkolás, ismeretek átadásának halogatása, álszemérmesség növelik annak kockázatát, hogy a hátrányos helyzetű fiatalok korábban vállalnak gyereket a társadalmi átlaghoz képest. Általában emiatt korábban hagyják el az iskolát, nem rendelkeznek a gyermekneveléshez szükséges erőforrásokkal, így nagyobb eséllyel lesznek gyermekeik is hátrányos helyzetben. A szexuális nevelés hiánya hozzájárul a szegénység, kirekesztettség továbbörökítéséhez. 

A program célja, hogy kortárs segítséggel, egy bizalom teli légkörben kapjanak a gyerekek számukra életkoruknak megfelelő információkat.

A programon résztvevő fiatalok csoportja kialakít egy 8-12 év közötti gyerekeknek szóló szexuális nevelési programot, amelyet a gyöngyösi tanodába járó gyerekekkel lesz lehetőségük kipróbálni.

Az anatómiai ismeretektől, a biztonságos szex, a kölcsönös beleegyezés, a szexuállis identiás témáin keresztül a szexuális diszkriminációig dolgozunk fel témákat a csoport saját ismereteire alapozva és kritikai gondolkodással, csoportmunkával és moderált beszélgetéssel bővítve azt.
 

Bővebb információ a programról: infopack

Jelentkezés: Jelentkezési lap

ifjúsági cserék Erasmus+ KA1