“Egy születésnap a Zsák utcában” – színdarab

Ismét színpadon a Fair Play társulat!

A Fair Play csoport 2012-ben jött létre a Fiatalok Lendületben Program keretében, amely Point of view (Nézőpont) néven futott. A csapat mára Önálló színtársulatként készül előadni második darabját.

Az előadás megtekintése ingyenes. Az előadó terem maximum 60 fő befogadására képes, ezért az előadás megtekintése előzetes regisztrációhoz kötött.

Regisztrálni az alábbi linken lehet lehet >>>REGISZTRÁCIÓ

A csoport 16-26 év közötti fiatalokból áll, különlegesség, hogy integrált közösség vagyis egyesek valamilyen fogyatékossággal, vagy tartós betegséggel élnek, néhányan pedig ép mégis hátrányos helyzetű családokból származnak.

A színdarabokat a társulat tagjai maguk készítik, ők írják a szerepeiket, valamint adják elő a darabot.
Ezúttal egy lakótelepi bérház mindennapjait bemutatja be egy születésnapi eseményen keresztül, annak minden vidámságával, sajátos humorával, és nyomasztó, komoly problémáival.

A darab a fórumszínház eszközeit használja, vagyis egy ponton megáll majd, előlép a joker – az a személy, aki a közönségnek választási lehetőséget ajánl majd fel – a közönségnek pedig döntést kell hoznia, hogyan folytatódjon tovább a cselekmény, mely hatással lesz a végkifejletre is.

A darab címe: Egy születésnap a Zsák utcában


Az előadás helyszíne: Aranytíz kultúrház, 1051 Budapest, Arany János utca 10.

Az előadás 2014. március 16-án 16:00 órától egy kerekasztal beszélgetéssel kezdődik, majd a darab bemutatására 17 órakor kerül majd sor.

A kerekasztal beszélgetés témája a fogyatékos emberek, fiatalok integrációja közösségépítő tevékenységekkel.

A helyszín a belváros szívében trolibusszal, busszal, és villamossal, valamint az M3-as metróval megközelíthető és teljesen akadálymentes.

 

fairplaycsoport.hu