A Fogyatékosság Fala Kiállítás

Egyesületünk kiállítást szervez „A fogyatékosság fala” címmel az Eötvös Loránd Tudományegyetem Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Karán, melyre sok szeretettel meghívja a kedves érdeklődőket. 

A program a Kar által már negyedik éve rendezett Bárczi-Gyógytea beszélgetéssorozat keretében kap helyet, melynek központi témája a fogyatékossággal élő személyek életvitele, szabadidő eltöltése, sportolási, művészeti és kulturális lehetőségei. A téma fókuszát a Fogyatékossággal élő személyek jogairól szóló ENSZ Egyezmény adja, melyet az Egyesült Nemzetek Közgyűlése 2006. december 13-án fogadott el.

Rövid előzmény: Egyesületünk „Breaking Stereotypes” címmel nemzetközi programján 6 országból, összesen 30 fiatal, köztük 12 fogyatékossággal élő gondolkodott közösen, hogyan lehetne a fogyatékossággal élő emberekkel kapcsolatos sztereotípiákat, előítéleteket feloldani, egyáltalán mit is jelent a fogyatékosság manapság. A program részeként a résztvevők elkészítették a "Fogyatékosság Falát". A falon olyan fontos események kerültek feltüntetésre képek, rövid szöveges információk formájában, amik a résztvevők számára meghatározóak voltak a fogyatékossággal kapcsolatban a különböző történelmi korok során, illetve példaértékűek a jelenben. A fal egy másik elemén a résztvevők pozitív üzenetei olvashatóak.

A Bárczi Gyógytea időpontja: 2017. február 9. 16.00-18.00
A kiállítás megnyitása: 2017. február 9. 18.00-18.30

Helyszín: 1097 Budapest, Ecseri út 3. A. épület II. emelet 202-es terem

A helyszín akadálymentes, feliratozó tolmácsolást biztosítunk.

Tervezett program:
18.00-18.15 
Köszöntő. Sztrecsko Boglárka - HÖK elnök ELTE Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Kar

18.15-18:30Köszöntő. Az Együttható Egyesület bemutatkozása, integrációs, nemzetközi programok – Szentpétery Elemér – elnök, Együttható Egyesület és Sebő Gergő – koordinátor, Együttható Egyesület

18.30–19:00 Kérdések, a kiállított alkotás megtekintése

A részvétel ingyenes.

További információ a projektről:
http://egyutthato.eu/projektek/Breaking-stereotypes